Bra deckarflow

Jag är inne i ett riktigt bra deckar- och thrillerflow just nu. Först brittiska debutanten Belinda Bauers mörka, annorlunda och välskrivna Mörk grav och efter det Johan Theorins nya Sankta Psyko som var både otäck och överraskande.  Och så nu Hungerelden som är andra delen i författarparet Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquists kriminaltriologi Victoria Bergmans svaghet. Jag  tyckte att redan första delen Kråkflickan var helt ok om än lite ostrukturerad. Nu har det tagit sig rejält och det här är definitivt en svensk kriminalroman som sticker ut. Alla dessa böcker dyker upp i recensionsform på kultursidan så småningom.
På vänt har jag dessutom Keplers nya Eldvittnet i manusform och så Arnaldur Indridasons senaste Svart himmel som jag inte hunnit läsa än. för att inte tala om Deon Meyers Trackers som jag köpte på Bokmässan.
Perfekt deckarhöst med andra ord!

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier