Hoppas på dansk dominans

20110921-092833.jpg

Tv-premiären för dansk-svenska kriminalserien Bron/Broen närmar sig (SVT1 21/9 kl 21.00). Ett tudelat mordoffer hittas mitt på Öresundsbron och underkroppen visar sig så småningom tillhöra en dansk prostituerad och överkroppen en svensk politiker. Mordutredningen blir ett samarbete mellan polisen i Malmö och i Köpenhamn.
Det här låter som ett väldigt demokratiskt upplägg för ett samarbete mellan Svt och Dr men med tanke på hur överlägset skickliga danskarna har varit inom genren tidigare – tänk bara Mordkommissionen, Brottet, Örnen och Livvakterna – så håller jag bägge tummarna för att det är det danska som dominerar i Bron. Då kan det här verkligen bli något att se fram emot.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier