Höst på gång?

Är hösten på ingång? Ja, åtminstone bokhösten. När jag kom hem efter en semestervecka långt inne i Göingeskogarna låg fem nya kriminalromaner/spänningsromaner och väntade ivrigt på att bli lästa. Först ut blir Håkan Nessers Himmel över London (recensionsdag 12/8) och sedan ligger prisade norska debutanten Thomas Engers Skendöd (17/8), svenska romandebutanten Ulf Lindströms En god man (17/8), pålitliga Inger Frimanssons nya thriller Det kalla landet (22/8) och Åke Edwardsons fristående psykologiska thriller Möt mig i Estepona (25/8) på tur.

Men först ska jag avsluta sommaren med att skriva en deckarspalt och finska Matti Rönkäs härligt hårdkokta Med en mördares ansikte och Harlan Cobens mindre lyckade För evigt dömd. Bägge dyker upp i morgondagens deckarspalt.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier