French huvudpersonsstafett går vidare

Vilken glad överraskning! Jag sitter och skriver en recension av irländska Tana French tredje kriminalroman Brottsplats Faithful Place som kommer på svenska 22 juli och upptäcker när jag googlar lite på henne att bok nummer fyra är på gång. Redan i augusti om man ska tro på Fantastic fiction och diverse bokbloggare.

Titeln denna gång blir Broken Harbour och huvudperson Scorcher Kennedy som är mordutredare och gammal studiekamrat till Frank Mackey – huvudperson i Brottsplats Faithful Place. Tana French fortsätter alltså även i nummer fyra att låta huvudpersonsstafetten gå vidare, det vill säga att ha en ny huvudperson i varje bok men låta denne ha anknytning till personer och handling i tidigare böcker. Något som hittills varit mycket lyckat och gjort French till en av de senaste årens mest spännande nykomling i deckargenren.

I en  intervju med Tana French på www.goodreads.com beskrivs handlingen i Broken Harbour på följande sätt:
It’s Scorcher Kennedy this time, and it’s set on a ghost estate. During the housing boom, developers were given permission to build huge estates with sometimes hundreds of apartments and houses in areas where there was absolutely no demand. Now that no one can afford to buy anything, they are basically abandoned. You’ll have four or five families living in a development of 40 homes, and the rest is just left to go to seed. These poor families are now stuck with absolutely no facilities or infrastructure. They’re lucky if they have working sewage systems and streetlights. They usually don’t. The book is set on one of those estates.

Recensionen av Brottsplats Faithful Place kan ni läsa på kultursidan 23/7.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier