Engelska och amerikanska tongångar

Deckarläsandet har mest gått i engelska och amerikanska tongånger hittills i  sommar. Under min grekiska semester avnjöt jag Denis Minas nya The end of wasp season som levde upp till alla mina förväntningar. En riktig recension blir det när den kommer på svenska i höst.

När jag kom hem låg Karin Slaughters senaste Fallen och väntade på mig och frågan är om det här inte är hennes allra bästa. Nervkittlande, otäck och vansinnigt finurligt konstruerad. Och så lite kärlek på det. Rekommenderar läsning direkt.

Just nu är jag djupt försjunken i de böcker som ingår i nyutkomna boxen Dorothy Sayers x 4. Fullständigt underbart att ännu en gång dras in i Lord Peter Wimsey och Harriet Vanes välformulerade värld av komplicerad kärlek och väl uttänkta mordgåtor. Oskuld och arsenik, Drama kring ung dansör, Kamratfesten och Lord Peters smekmånad ingår och jag kommer definitivt att återkomma i en längre artikel kring det här.
Vänta och se. Och njut av sommaren och läs!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier