Dags för Getingsommar

The End of  Wasp Season. Så heter den – Denise Minas sprillans nya kriminalroman. På svenska kommer den först i augusti i år (med titeln Getingsommar) men på engelska finns den definitivt i en välsorterad bokhandel nu.
Jag stod själv och tummade på ett exemplar länge och väl i dag. Till slut beslöt jag mig för att skjuta upp den efterlängtade läsningen lite. Just nu svämmar måste-läsningen över i bokhyllan och det kännas inte roligt att hasta sig igenom en Mina-bok. Bättre att vänta till semestern. Om jag klarar det förstås…

The End of Wasp Season är en uppföljare till Minas förra bok I midnattens stillhet (Still midnight) och låter alltså läsarna möta den häftiga kriminalinspektören Alex Morrow igen. Denna gång är hon höggravid med tvillingar och undersöker mordet på en ung kvinna som visar sig ha många hemligheter.

Läs mer om The End om Wasp Season på Denis Minas egen hemsida..

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier