Slaughterbonus

Karin Slaugther. Foto: Alison Rosa

När jag intervjuade Karin Slaugter inför kultursidans Påskekrim-serie avslöjade hon en hel del om den bok hon skriver på just nu. Det fick inte plats i artikeln men här i bloggen är ju utrymmet obegränsat.
Criminal heter boken och är alltså på tur efter Fallen som kommer ut på engelska i maj i år. I centrum för handlingen finns denna gång Will Trents chef Amanda Wagner och boken låter oss lära känna Amanda genom att berätta om hennes bakgrund och knyta ihop med brott i nuet.
– Amanda är  en kvinna som  klättrat till karriärstoppen och sedan sparkat undan stegen efter sig, berättar Karin Slaughter.  Jag ville veta hur hon blev sådan och går därför i Criminal tillbaka i tiden till Atlanta 1975. Det var en mycket speciell tid för kvinnliga poliser. Då fick de nämligen tillåtelse att bära vapen och arbeta som riktiga poliser. För att klara sig som poliser fick kvinnorna då blir som männen. Jag har gjort mycket research inför boken och intervjuat många kvinnliga poliser i Atlanta och de berättar att det fortfarande är så här. En kvinnlig polis kan aldrig ha garden nere – då förlorar man all respekt.

Naturligtvis blir jag otroligt sugen på att läsa Criminal när Karin Slaughter berättade om den.  Men, på tur står nu först Fallen som alltså kommer ut i slutet av maj.

Min intervju med Karin Slaughetr kan ni läsa här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Scrublands av Chris Hammer.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier