Sayers-lycka – och Dahl

Vilken lycka för en Sayers-fantast! I maj släpper Albert Bonniers förlag en påkostad box med de fyra av Dorothy Sayers kriminalromaner som framförallt följer Lord Peter Wimsey och Harriet Vanes kärlekshistoria. Det handlar naturligtvis om Oskuld och arsenik, Drama kring en ung dansör, Kamratfesten  och Lord Peters smekmånad.  En omläsning av dessa blir det definitivt när boxen kommer och det borgar för en alldeles fantastisk läsinledning på sommaren.

Givande sommarläsning blir förhoppningsvis också  Arne Dahls uppföljare till böckerna om A-gruppen. Den ut kommer i juni och förlagets sommarkatalog kan man läsa att titeln blir Viskleken. I katalogen presenteras också handlingen: ””A-gruppen är nedlagd, men i Opcop, en ny operativ enhet inom Europol, återförenas flera av gruppens tidigare medlemmar.” Läs mer här. 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: De rättslösa av Malin Thunberg Schunke.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Bang, Deutschland 86.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer fem av podden Deckardårarna.

Arkiv

Kategorier