Suggestivt om kriminalare och spöken

I april är det dags för en ny bok om engelska författaren Susan Hills kriminalare Simon Serrailer. The Betrayal of Trust kommer den att heta och det blir den sjätte i den här suggestiva och välskrivna serien som utspelas i den fiktiva engelska katedralstaden Lafferton. Tråkigt nog verkar inget svenskt förlag fått upp ögonen för Susan Hill än.
Så här i efterdyningarna av Halloween kan det väl dessutom vara läge att tipsa om att hon också skriver suveräna spök/skräckromaner. Bäst är ruggiga The Women in Black som kom redan 1983, som har gjort stor succé som teater och som dessutom är aktuell som film nästa år med självaste Harry Potter (Daniel Radcliffe) i huvudrollen.
The Small Hand som kom ut i september i år är också ett litet mästerverk i genren. Läs Guardians lyrisk recension här.
Kanske kan det här vara något för svenska förlag i alla fall?

Läs gärna mer om mångsidiga Susan Hill här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier