Olidlig spänning i Oxfordmiljö

Favoriten Val McDermid slutar aldrig att imponera. Hennes senaste bok, Trick of the Dark, är en tät, olidligt spännande seriemördarhistoria i traditionsbunden och klaustrofobisk Oxfordmiljö. Psykiater med karriärs- och kärleksproblem försöker ta reda på om en framgångsrik it-miljardärska också är en framgångsrik seriemördare. Här finns kärlek, passion, hat, hänsynslöshet och allt är så fruktansvärt väl berättat att man bara njuter.
Trots att både Kate Brannigan- och Tony Hill/Carol Jordan-serierna är suveräna är nog Val McDermid som allra bäst i sina fristående kriminalromaner. Här släpper hon loss fullständigt och hängivet i sitt berättande och väver det mest fantastiskt komplicerade och engagerande intriger. Dödsdomen (A place of execution) och Ett fjärran eko (The distant echo) ligger i topp på min McDermid-lista men frågan är om inte Trick of the Dark kommer att passera. Om 180 sidor vet jag.

Olidlig spänning i Oxfordmiljö

Favoriten Val McDermid slutar aldrig att imponera. Hennes senaste bok, Trick of the Dark, är en tät, olidligt spännande seriemördarhistoria i traditionsbunden och klaustrofobisk Oxfordmiljö. Psykiater med karriärs- och kärleksproblem försöker ta reda på om en framgångsrik it-miljardärska också är en framgångsrik seriemördare. Här finns kärlek, passion, hat, hänsynslöshet och allt är så fruktansvärt väl berättat att man bara njuter.
Trots att både Kate Brannigan- och Tony Hill/Carol Jordan-serierna är suveräna är nog Val McDermid som allra bäst i sina fristående kriminalromaner. Här släpper hon loss fullständigt och hängivet i sitt berättande och väver det mest fantastiskt komplicerade och engagerande intriger. Dödsdomen (A place of execution) och Ett fjärran eko (The distant echo) ligger i topp på min McDermid-lista men frågan är om inte Trick of the Dark kommer att passera. Om 180 sidor vet jag.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier