Fast i Slaughters värld

Det är Thanksgiving i den lilla staden Grant County i Georgia. Rättsmedicinaren och barnläkaren Sara Linton är tillbaka i sin hemstad för första gången sedan hennes man (stans polischef) mördades. En ung kvinna hittas mördad i Lake Grant och den polis, Lena Adams, som Sara ger skulden för sin mans död utreder mordet. Inblandad i mordutredningen blir också specialagenten Will Trent som möjligen kan bli en ny kärlek i Sara Lintons tomma liv.
Det här låter som en riktigt, riktigt smetig såpopera, men så är det inte alls. Långt i från. Det här är den suveräna, hårdkokta amerikanska deckarförfattaren Karin Slaughters senaste bok Broken. Och, det här är starka känslor, våldsamma händelser, spänning och ett persongalleri som man liksom inte blir riktigt fri från . Jag har längtat efter Broken ett bra tag och är efter fyrtio sidor fast i Slaughters värld än en gång. Läs säger jag bara! Fast helst i kronologisk ordning.

Karin Slaughters hemsida!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier