Tips från andra sidan Atlanten

Även en inbiten deckarläsare behöver en paus från genren ibland. Under min semester i USA har jag lagt deckarna åt sidan och i stället satsat på annan skönlitteratur med anknytning till resmålen. I New York var det Siri Hustveds ”Vad jag älskade” som låg på nattduksbordet och just nu i svettiga New England läser jag Dee Browns upprörande och engagerande indianhistorik ”Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee”.
På vänt ligger sedan omläsning av John Irvings ”Hotell New Hampshire”.

Men, naturligtvis kunde jag inte låta bli ett besök i deckarbokhandeln Partners & Crime i New York och be om lite tips på kriminalromaner av amerikanska deckarförfattare som jag inte kände till sedan tidigare.
Följande tips fick (och köpte) jag:
”Mandarin Plaid” av New York-författaren S. J. Rozan
”The Sins of the Fathers” också av en New York-författare – Lawrence Block
”A Cold Day in Paradise” av Edgarpristagaren Steve Hamilton

Dessutom kunde jag inte motstå Karin Slaughters ”Indelible” som jag inte läst än och så pocketutgåvan av Carol O’Connels hyfsat nya, fristående ”Bone by Bone”.

Mycket att läsa även när semestern är slut alltså.

Titta in hos Partner & Crime:

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier