Bra att Nesbø räcker länge

Jag suckar alldeles för ofta över tjocka deckare. Kanske för att jag i mitt jobb som recensent läser så många böcker och då underlättare det naturligtvis om de inte är på sisådär 600 sidor. Å andra sidan om man ska se det ur läsglädjeperspektiv så har en tjock bok som är bra den fördelen att det räcker länge.
Så var det till exempel med Anders Roslund och Börge Hellströms Tre sekunder som fick Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska deckare förra året. Den var på hela 591 sidor och tog ändå slut alldeles för snabbt.
Så är det också med norska deckarförfattaren Jo Nesbøs Pansarhjärta som jag läser just nu. Över 600 sidor är den och just nu har jag bara drygt 100 sidor kvar och försöker verkligen läsa långsamt så att den ska räcka ett tag till.
Så, naturligtvis är det inte sidantalet i en bok som är det viktiga utan vad som finns på de där sidorna.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier