Annat isländskt mörker än askmoln

Säg Island just nu och alla associerar till aska, vulkaner och inställda flygresor. Självklart.
Men det finns annan dramatik på Island än vulkanutbrott och annat mörker på Island än askmoln. På Island finns också Arnaldur Indridason – en av Nordens bästa deckarförfattare. Allt prat om Island får mig att fundera över om det inte är dags för en ny bok av honom på svenska snart. Efter en snabb titt på Norstedts hemsida vet jag – i september i år kommer nästa och titeln verkar bli Mörka strömmar.

Läs mer om Mörka strömmar här:

Arnaldur Indridasons senaste bok på svenska, Frostnätter, kom ut i september förra året och om den som blir sugen på lite mer isländsk mörker kan bärga sig till maj så kommer den i pocket då. I min recension skrev jag bland annat om Frostnätter:
”Frostnätter är ännu en lysande kriminalroman från Indridason men den är också en ganska annorlunda och mycket stillsam kriminalroman. Här finns inget spektakulärt mord och vi får inte följa någon stor och komplicerad mordutredning. Denna gång är det bara Erlendur och hans envisa sökande efter sanningen.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier