Försiktigt närmar jag mig Theorins nya

Det är med största försiktighet jag närmar mig Johan Theorins Blodläge.
Jag läser långsamt, långsamt. Jag tar pauser och låter boken ligga och vänta på mig på soffbordet eller i högen bredvid sängen. Jag är så förskräckligt rädd att bli besviken och minst lika rädd att den ska ta slut för snabbt.
Så är det med böcker man har höga förväntningar på, böcker man längtat efter. Johan Theorins välförtjänt prisade debut Skumtimmen och minst lika prisade uppföljare Nattfåk gör liksom att läget inte kan vara annat än förväntansfullt. Och nervöst.
Än så länge har huvudpersonerna presenterat sig, ett Öland precis på väg mot vår börjat få liv och så finns det en slags obehaglig, krypande känsla av att något kommer att hända, snart. Försiktigt fortsätter jag att läsa, sida efter sida.
Recension kommer 29 april.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier