Mer McDermid

Vilket McDermid-flyt jag har! I helgen läste jag alltså om hennes fantastiska Dödsdomen och när jag kom till jobbet i tisdags låg hennes senaste bok på svenska på mitt skrivbord.
I mördarens nät heter den (kommer ut 23/3) och är den sjätte boken i Val McDermid populära serie om kriminalinspektör Carol Jordan och psykologen Tony Hill.
Denna gång drabbas trakten runt Bradfield av ett antal riktigt otäcka tonårsmord samtidigt som Tony och Carols samarbete ifrågasätts .
Jag har visserligen redan läst I mördarens nät på engelska men läser mer än gärna om den på svenska. Val McDermid är verkligen mästaren när det gäller att skriva bra så kallade ”seriemördarhistorier”. Precis som de övriga böckerna i serien är den en mörk, ruggig och engagerande historia där Carol och Tonys speciella relation och samarbete står i centrum.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier