Börjar med Dödsmässa

Efter några veckors stiltje börjar recensionsböckerna ramla in igen. James Ellroys feta Oroligt blod, Reginald Hills Dödsmässa och Ingrid Hedströms Under jorden i Villette blev denna veckas skörd.
Nu blir det alltså till att varva de nätbeställda nöjesböcker med recensionsböckerböcker. Eftersom jag har ett extra gott öga till Reginald Hill började jag med Dödsmässa (kommer ut 1/3) och är redan halvvägs inne i en klassisk Dalziel och Pascoe-historia med en försvunnen äkta man, en stormrik gangster, en halvkorkad blivande politiker, en alldeles för nyfiken journalist och ett synnerligen kriminellt syskonpar. Andy Dalziel är tillbaka efter konvalescensen i underbara Austeninspirerade Döden löser alla problem men tycks faktiskt ha lite problem med ork och minne. Dock inte med självförtroendet!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier