Börjar med Dödsmässa

Efter några veckors stiltje börjar recensionsböckerna ramla in igen. James Ellroys feta Oroligt blod, Reginald Hills Dödsmässa och Ingrid Hedströms Under jorden i Villette blev denna veckas skörd.
Nu blir det alltså till att varva de nätbeställda nöjesböcker med recensionsböckerböcker. Eftersom jag har ett extra gott öga till Reginald Hill började jag med Dödsmässa (kommer ut 1/3) och är redan halvvägs inne i en klassisk Dalziel och Pascoe-historia med en försvunnen äkta man, en stormrik gangster, en halvkorkad blivande politiker, en alldeles för nyfiken journalist och ett synnerligen kriminellt syskonpar. Andy Dalziel är tillbaka efter konvalescensen i underbara Austeninspirerade Döden löser alla problem men tycks faktiskt ha lite problem med ork och minne. Dock inte med självförtroendet!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier