Pockettips

Två pockettips så här i februarikylan:
1. Ann Cleeves Rött stoft kom ut på Bonnierpocket redan i mitten av januari.
Det här är den tredje delen i hennes Shetlandskvartet med polisen Jimmy Perez som huvudperson. I Rött stoft hittas kvarlevorna av en människa vid en arkeologiosk utgrävning på ön Whalsey (en av de minsta men samtidigt rikaste Shetlandsöarna). Frågan är om det här är ett gammalt fynd eller ett dödsfall som inträffa mer nyligen. När en äldre kvinna sedan skjuts ihjäl i en mystisk olycka hamnar fokus på en mångårig släktfejd på den lilla ön. Klassisk spänning och klaustrofobiska men samtidigt sanslöst vackra miljöer är Ann Cleeves varumärke och det lever hon verkligen upp till här.

2. Reginald Hills Döden löser alla problem kommer ut i Månpocket 12 februari. I den förra boken i Hills serie om kriminalintendent Andy Dalziel och kriminalöverkommissarie Peter Pascoe blev den oövervinnerliga, osårbara Dalziel faktiskt allvarligt skadad av en bomb. I Döden löser alla problem befinner han sig i badorten Sandytown för att återhämta sig. Naturligtvis blir han inblandad i en riktigt ruskig mordutredning och naturligtvis är det här en helt underbart dråplig och stark historia där han låtit sig inspireras av Jane Austen och hennes ofullbordade roman Sanditon från 1817.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier