Ännu olästa författare ska bli två mindre

Det började med ett sug efter en ny John Harvey och slutade med möjlighet att minska listan med deckarförfattare jag ännu inte hunnit läsa med två. En välgärning alltså, att ett bokinköp blev tre!
Far Cry heter den John Harvey-bok som jag först klickade för när jag var inne och surfade på min favoritnätbokhandel. Den är en uppföljare till Harveys Gone to Ground som kom 2007. Här presenterar den outtröttlige Harvey ännu en riktigt bra, riktigt engelsk serie. Huvudpersoner är kriminalarna Helen Walker och Will Grayson och miljön naturligtvis engelsk – Cambridgeshire. Varken Gone to Ground eller Far Cry är översatta till svenska än men man kan ju alltid hoppas att till exempel Minotaur gör en insats.

Förutom Harvey slank alltså ytterligare två böcker med på inköpslistan – The Night Lawyer av Michelle Spring och Water Like a Stone av Deborah Crombie.
Om Michelle Spring vet jag inte mycket mer än att hon är född i Kanada men bor och arbetar i Cambridge. Hon har skrivit fem böcker om Cambridge-privatdeckaren Laura Principal och The Night Lawyer är hennes första fristående bok.
Deborah Crombie är en amerikanska som efter att ha bott i England och Skottland skrev sin första bok om polisradarparet Duncan Kincaid och Gemma James vid Scotland Yard 1993. Boken hette A Share in Death och efter den har det blivit inte mindre än 12 böcker till om Kincaid/James samt en del andra böcker och gott om deckarpriser för Deborah Crombie.
En efterlängtad och två okända är alltså på väg till mig. Nu gäller det bara att hitta tid för ren nöjesläsning också.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier