En brazilian butt?

Debatten kring kroppsideal är en het potatis var man än befinner sig. Som kvinna hejar jag så klart på att alla är vackra som dom är och att ingen ska behöva ändra sin kropp beroende på vad som anses snyggt av media och samhället. Men häromdagen hade jag en intressant diskussion med en Brasiliansk kvinna här i Itacaré – vi har så olika syn på plastikoperationer på grund av vart vi vuxit upp.

För henne kändes det väldigt oladdat med fettsugning, bröstenimplantat eller rumpförstoring. För mig kändes det genast obekvämt i samtalet och min inre feminist ville ställa sig upp och göra värsta talet om selflove. Men istället lyssnade jag på henne och försökte förstå hur hon resonerade kring det hela. Hennes argument var att både kvinnor och män gör saker dagligdags för att känna sig mer bekväma med sitt utseende. Vi går till frissören, sminkar oss, gör botox och tar på oss kläder som hjälper till att forma våra kroppar (korsetter, push-up bh:ar och spandex). Varför var det då så fel att operera en näsa som man inte trivs med?

Det är intressant hur kroppsideal är så olika världen över och om det är något jag lärt mig av Brasilianare är att inte döma folk som gör plastikkirurgiska ingrepp – var och en är fri att göra vad det känner för med sin kropp.

 

Bella Estrela
Ålder: 29 år
Från: Lund
Bor i: Itacaré, Brasilien
Är: Journalist, Hållbarhetsexpert, surfare, mamma
Bloggar om: Livet i Brasilien, hållbarhet och föräldrarskap
Bloggade tidigare om: Hållbarhet i vardagen läs här och Antarktis.