Bygget av Villa Estrela

Nu ska vi snart börja utbyggandet av Villa Estrela (!!). Om allt går bra kommer vi att ha två nya bungalows till jul. Visst är det jätte spännande att dra igång hela byggprocessen igen men jag kommer att ljuga ifall jag säger att jag är helt lugn. Frågar man min man angånede vad jag brukade svara på frågan ”ska ni bygga mer?” så berättar han lite retfullt hur jag svooor att jag aldrig skulle ge mig in på bygge och renoveringar e-v-e-r again. Men att bygga är lite som att föda barn. När man väl är mitt uppe i processen kan man aldrig tänka sig att stå ut med det igen. Men när man väl är klar och håller ett gulligt barn i famnen (eller en nyckel till ett snyggt hus!) så undrar man varför man klagade så himla mycket?

Att bygga hus i Sverige tror jag dock är mycket lättare. Där kan man ju faktiskt få profesionell hjälp ifall man skulle hamna i en hantverkstvist, något som antagligen inte skulle funka här nere. Men trots detta så är det knepigt att bygga hus. Att bygga i Brasilien ännu mer så. Och sedan har vi ett tredje alternativ och det var det vi gjorde: byggde hus i Brasilien medan vi fortfarande bodde i Sverige. Inte att rekommendera. Så när vi satt i vår lägenhet i Malmö och bet på naglarna så byggde vårt crew lite som de ville i Brasilien. Och när vi konfronterade dem via FaceTime och sa ”men hallå det skulle inte vara ett fönster DÄR ju!” så sa dom ”tudo bom, relaxa!”.  Och så var det inget mer med det.

Men klagande åsida, så blev vi jätte glada när vi väl kom ner till Brasilien och fick nyckeln till ett färdigt hus. Vårt hus! En fin känsla, typ som när man får bebisen lagt på bröstet för första gången och livet känns bra igen. Nedan kan ni se lite före och efter bilder på vårt hem och våra två bungalows (som snart blir fyra! Yay!).

 

Bella Estrela
Ålder: 29 år
Från: Lund
Bor i: Itacaré, Brasilien
Är: Journalist, Hållbarhetsexpert, surfare, mamma
Bloggar om: Livet i Brasilien, hållbarhet och föräldrarskap
Bloggade tidigare om: Hållbarhet i vardagen läs här och Antarktis.